Sinu eest valvel!

Huvitav

G4S ehitab uue peahoone

  • Kuupäev: 05.04.2011
    Autor: Andres Lember

G4S Eesti ehitab Tallinna uue peahoone, kuhu koondatakse kõik praegu pealinna eri paigus asuvad üksused.

„Tänane peahoone Tammsaare teel on meile selgelt väikeseks jäänud. Lisaks on praegu mööda linna laiali meie karjäärikeskus ja koolitusklassid, sularahadivisjon, Alarmtec ja Ühisteenused,“ ütles G4S Eesti juhatuse esimees Andrus Ossip. „Oleme kavandanud juba üle aasta uue maja ehitamist, kuhu koondada kõik kontserni üksused – nüüdseks oleme välja valinud hoone asukoha, korraldanud eskiislahenduste konkursi ja peagi algab projekteerimine.“ Kui kõik läheb plaanipäraselt, valmib uus peahoone järgmise aasta lõpuks.

Motiveeriv maja

Personalidirektor Eela Velström tunneb heameelt, et uue peahoone valmimisega tõotab tõusta selgelt meie töökeskkonna kvaliteet – see on aga töötajate motivatsiooni hoidmisel oluline faktor. „Loodan väga, et ühte hoonesse koondumine suurendab ka sidusust, suhtlemist ja koostööd erinevate divisjonide vahel,“ lisas Velström.

Uus peahoone kerkib aadressile Paldiski maantee 80. Krunt jääb Paldiski maanteel linnast väljuva suuna ääres. Praegu asub krundil kasutatud autode müügiplats.

G4S Eesti uue peamaja arhitektuurilise eskiislahenduste konkursile esitati kuus tööd. Konkursi võitsid arhitektuuribüroo Salto arhitektid Maarja Kask, Karli Luik ja Ralf Lõoke. Uue maja rajamist juhtiva infotehnoloogia divisjoni direktori Andrus Jauki sõnul tõusis Salto pakutud lahenduse puhul teistest selgemini esile parim funktsionaalsus ning üldpinna ja kasuliku pinna suhe. „Eskiis on küll valmis, kuid selleks, et saaksime endale moodsa, meile vajaliku funktsionaalsusega hoone, on veel pikk tee minna,“ ütles Jauk. „Projekteerimise teevad keerukaks meie erinõuded – moodsa büroohoonega tuleb integreerida üliturvaline rahatöötluskeskus, juhtimiskeskus, koolitusruumid ja spordisaal. Lisaks tuleb arvestada meie suure autopargiga.“

Kuni kaheksa korrust

Salto arhitektide kavandi kohaselt ehitatakse G4Si tulevane kuni kaheksakorruseline peahoone monteeritavast raudbetoonist. Hoone fassaad on kaetud tumeda klaasiga. Maja fassaadi on planeeritud katma nn lamellid, mis toimivad passiivse jahutussüsteemina. Arhitektide kinnitusel on lamellide tihedus valitud nii, et need hajutaks vaadet alt tänavapinnalt büroosse, samas on arvestatud sellega, et topeltfassaad ei häiriks vaadet ruumidest välja. Lamellide tihedus varieerub vastavalt ilmakaarele ning konkreetsete ruumide valgusvajadusele ning vaatepotentsiaalile.

Arhitektide sõnul pidasid nad eskiislahenduse loomisel silmas, et kuna hoone asub liiklusmagistraali ääres, peab ta olema meeldejääv ja hoomatav sekunditega, mis kulub autosõidukiirusel hoonest möödumiseks: „Must kuup on ühelt poolt efektne ja range, samas annavad vabakäe joonega tõmmatud lamellid majale inimliku ja pehme mõõtme.“

G4S uus peahoone

Konkursil osalenud bürood:

  • Arhitektuuribüroo Salto; Maarja Kask, Karli Luik, Ralf Lõoke
  • Allianss Arhitektid; Illimar Truuverk, Priit Hamer
  • Arhitektuuribüroo Pluss; Indrek Suigusaar, Armin Valter
  • Arhitektuuribüroo JVR; Kalle Vellevoog, Velle Kadalipp
  • Koko arhitektid; Raivo Kotov
  • R-Konsult; Irina Raud, Ain Kalberg, Tarmo Õkva
Kategooriad: Huvitav   Juhiveerg  

Kommentaarid

Lisa kommentaar